Bild på Norsk äppelkaka

Norsk äppelkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2011-10-24 11:44

En mumsig kaka såhär i höstmörkret.... Om man gillar kanel kan man blanda ner lite kanel i äppelfyllningen.

Här nedan finner ni vårt recept på norsk äppelkaka:

Receptet ger

12
st
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 1 st ägg

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 5 st äpplen
  • 1 dl socker
  • 1 msk vatten
  • 2 msk Dr. Oetker korinter
  • 1 tsk Dr. Oetker romarom alt 1 msk rom
  • lite mjölk till pensling

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker i en skål. Smula ner smöret i blandningen och tillsätt ägget. Foga ihop till en deg. Blir degen för lös kan lite mer mjöl tillsättas.

  2. Dela degen i två delar, en större och en mindre. Lägg dessa i kyl ca 30 minuter.

  3. Till fyllningen: Tärna äpplena och lägg dem i en kastrull med socker och vatten. Koka upp och låt koka någon minut på svag värme. Tillsätt romarom och korinter och låt svalna.

  4. Kavla ut den större degbiten och lägg den i smord springform, ca 24 cm i diamter. Se till att kanterna täcks med deg. Häll i den avsvalnade åppelfyllningen i formen.

  5. Kavla ut resten av degen och lägg på den som ett lock. Foga ihop kanterna och pensla ytan med mjölk.

  6. Grädda kakan i ca 25 minuter i 200 grader. Servera kakan ljummen med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.