Bild på Nougatpaj med citrussallad och blodapelsinsorbet

Nougatpaj med citrussallad och blodapelsinsorbet

Odense, www.odense-marcipan.se
tis, 2010-11-16 17:17

En läcker skapelse för dig som vill överraska

Receptet ger

1
st
pajform

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Mandelmördeg

Ingrediens

  • 125 g vetemjöl
  • 75 g Odense marsipan
  • 1 msk florsocker
  • 1 krm havssalt
  • 100 g smör
  • 1 st ägg litet

Rubrik

  • Nougattartmix

Ingrediens

  • 200 g Odense nougat
  • 1,5 dl grädde
  • 50 g smör
  • 1 st riven apelsin
  • 2 st apelsiner
  • 2 st lime
  • 2 st blodapelsiner
  • 1 st grapefrukt
  • 1 frp blodapelsinsorbet med ingefära eller någon annan syrlig och fräsch sorbet

Gör så här

  1. Arbeta samman mjöl, smör, socker och salt till en smulig massa.

  2. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg. Kavla ut degen till ca 3 mm och klä en stor pajform. Ställ i frysen minst 1 timme.

  3. Baka i 200°C ca 15 minuter tills du får en gyllenbrun färg.

  4. Koka upp grädden med rivet apelsinskal. Lägg i smör och nougat i mindre bitar, slå den heta grädden över, och mixa allt helt slätt.

  5. Häll nougatmixen i pajskalet. Ställ kallt tills servering.

  6. Skär ut filéer utan skal ur citrusfrukterna till en citrussallad. Servera pajen tillsammans med citrussallad och sorbet.

  7. Till chokladdekorationen: smält choklad, stryk ut millimetertunt på en marmor/granitskiva. Precis när chokladen börjar stelna, tag en vass skrapa, håll pekfingret fäst längst ned på bladet, och drag en halvcirkel i chokladen.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.