Bild på Paj med mandel och russin

Paj med mandel och russin

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
tors, 2010-04-22 13:47

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Receptet ger

6
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Mördeg

Ingrediens

  • 65 g margarin, smält eller avsvalnat
  • 1/2 dl socker
  • 1 äggula
  • dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 300 g Lindahls turkiska yoghurt
  • 1 äggula
  • 1 msk potatismjöl
  • 3/4 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl smält avsvalnat margarin
  • 2 msk russin
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 10 hackade mandlar
  • 2 hårt vispade äggvitor

Gör så här

  1. Smörj en form ca 15 x 20 cm eller vik en form av dubbelt bakpapper.

  2. Rör poröst socker och äggula. Tillsätt vetemjölet och margarinet.

  3. Kläm ut mördegen i formen. Låt stå kallt en timme.

  4. Blanda försiktigt alla ingredienser till fyllningen. Sist nedröres äggvitorna.

  5. Bred ut fyllningen över mördegen. Grädda i 150 grader ca 1 timme.

  6. När den kallnat skär fyrkantiga bitar.

Varför visar så många av era

Varför visar så många av era bilder helt fel rätt? Eller skall denna paj serveras med morötter och oliver tycker ni?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.