Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Paj med vit chokladmousse

Ögon http://www.ogon.nu

Vote
(2)

Räcker till 1 paj

Räcker till...

1 paj

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Pajskal
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk Ögon Bakpulver
  • 125 g smör
Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g Ögon Vit choklad
  • 2 äggulor
  • rivet skal av en halv citron
  • 1 gelatinblad
Garnering
  • 10 jordgubbar
  • 75 g Ögon Mörk Block
  1. Pajskal:

    Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, havregryn, farinsocker och

    bakpulver. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop

    till en deg.

  2. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter,nagga botten med en gaffel. Grädda pajskalet i mitten av

    ugnen i ca 10 min. Låt svalna.

  3. Fyllning:

    Vispa grädden lätt. Smält gelatinet i 1 msk vatten.

  4. Smält den vita chokladen i vattenbad.

  5. Vispa äggulorna, rör nercitronskalet, det smälta gelatinet och den smälta vita

    chokladen, ca 40°.

  6. Tillsätt lite av grädden i chokladsmetenoch rör till en jämn smet, vänd ner resten av grädden. Bred

    ut moussen i pajskalet, låt stelna i kylen.

  7. Garnering:

    Smält hälften av den mörka chokladen i vattenbad, ca 40°.

  8. Doppa jordgubbarna i chokladen och dekorera pajen.

  9. Hyvla

    resten av chokladen och garnera pajen.