Bild på Paj med vit chokladmousse

Paj med vit chokladmousse

Ögon, www.ögon.nu
fre, 2010-05-14 11:45

Receptet ger

1
paj

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajskal

Ingrediens

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk Ögon Bakpulver
  • 125 g smör

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g Ögon Vit choklad
  • 2 äggulor
  • rivet skal av en halv citron
  • 1 gelatinblad

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 10 jordgubbar
  • 75 g Ögon Mörk Block

Gör så här

  1. Pajskal:

    Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, havregryn, farinsocker och

    bakpulver. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop

    till en deg.

  2. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter,nagga botten med en gaffel. Grädda pajskalet i mitten av

    ugnen i ca 10 min. Låt svalna.

  3. Fyllning:

    Vispa grädden lätt. Smält gelatinet i 1 msk vatten.

  4. Smält den vita chokladen i vattenbad.

  5. Vispa äggulorna, rör nercitronskalet, det smälta gelatinet och den smälta vita

    chokladen, ca 40°.

  6. Tillsätt lite av grädden i chokladsmetenoch rör till en jämn smet, vänd ner resten av grädden. Bred

    ut moussen i pajskalet, låt stelna i kylen.

  7. Garnering:

    Smält hälften av den mörka chokladen i vattenbad, ca 40°.

  8. Doppa jordgubbarna i chokladen och dekorera pajen.

  9. Hyvla

    resten av chokladen och garnera pajen.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.