Pannacottapaj
Len panacotta med ett knäckigt kokospajskal och massor av färska bär.
Räcker till 1 st Pannacottapaj
1 st Pannacottapaj
Ingredienser
Så gör du
Pajskal
- 2,25 dl socker
- 225 gram smör
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,75 dl kockosflingor
Fyllning
- 7,5 dl grädde
- 1 st vaniljstäng
- 1,5 dl socker
- 3 blad gelantin
- Valfria färska bär till garnering
Pajskal
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull. Blanda övriga ingridienser noga i en bunke. Häll smöret över blandningen och arbeta snabbt ihop alltihopa till en deg. Smöra och mjöla en pajform ( ca 20-25cm i diameter) och tryck ut degen över botten och upp mot kanterna. Kanterna får inte bli för tunna eftersom de ska hålla upp fyllningen. Täck kanterna med remsor av folie och grädda i ugnen 20-25 minuter. När pajskalet har blivit lätt gyllenbrunt och det börjar dofta gott i köket är pajskalet färdigt. Ta ut det ur ugnen och låt det svala helt.
Fyllning
Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna eller byt ut vaniljstången mot vaniljpulver (mald vaniljstång) cirka 1 tsk.
Häll i grädde, socker, vaniljfrön + stång i en kastrull och koka upp alltihopa på medelhög värme. När det har börjat koka tas kastrullen av från värmen och vaniljstången tas ur. Krama ur gelantinbladen och rör ner dom i den varma grädden, se till så att allt löser sig annars blir det klumpar. Låt gräddblandningen svalna, med fördel i ett vattenbad. När grädden inte längre är varm häller du över den i pajskalet och ställer in i kylen i minst 3 timmar. Dekorera pajen med valfria färska bär och servera.