Bild på Pannacottapaj med polkagrissmak

Pannacottapaj med polkagrissmak

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2018-11-26 11:45

Recept på julig dessert, som är så god så man kan göra och äta den hela vintern!

Receptet ger

1
st
pajform

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Botten

Ingrediens

  • 100 g pepparkakor
  • 75 g smör

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 6 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 påsar Dr. oetker vegegel
  • 1 dl polkagrisar grovmortlade

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 3 dl vispgrädde kylskåpskall
  • 1 nypa Dr. Oetker bakpulver
  • Dr. Oetker Christmas trees strössel

Gör så här

  1. Botten: Mixa pepparkakorna till ett fint smul i matberedare. Smält smöret och blanda ihop det med kaksmulet till en formbar massa. Tryck ut kakmassan i en pajform och ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör pannacottafyllningen.

  2. Fyllning: Häll upp vispgrädde, strösocker och vegegel i en kastrull. Rör om och låt loka upp på medelvärme under konstant omrörning i en kastrull i 3-4. Häll upp pannacottan i pajskalet och låt den stelna lite innan du garnerar med grovmortlade polkagrisar.

     

  3. Garnering: Vispa upp grädden med lite bakpulver i. Dekorera din paj med vispgrädde och Christmas tree strössel. Klar att avnjutas!

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.