Bild på Päronpaj

Päronpaj

mallin84
ons, 2013-10-30 19:04

Superenkel och god päronpaj.

Receptet ger

1
st
päronpaj

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 gr smör rumsvarmt
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk ingefära torkad, finmald
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 st stora hårda färska päron
  • 1 dl russin (kan uteslutas med lika gott resultat beroende på om man gillar russin eller ej)

Gör så här

  1. Skala päronen och dela dem i ganska stora klyftor.

  2. Lägg dem i en smord ugnsfast form och strö över ingefäran och lite strösocker. (Häll eventuellt över russinen om man önskar det)

  3. Blanda smöret med mjölet, havregrynen, sockret och vaniljsockret. Det ska bli små klumpar/smulor.

  4. Strö smuldegen ovanpå päronen och grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader tills smuldegen blivit gyllenbrun och päronen känns lagom mjuka. Det tar ca. 20 min.

  5. Servera ljummen med gammeldags vaniljglass, vaniljsås eller en klick vispad grädde.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.