Bild på Persikopaj med ingefära och honung

Persikopaj med ingefära och honung

Oatly, www.oatly.se
tis, 2010-05-11 20:34

En härlig efterrättspaj som med fördel kan serveras med Oatly Vaniljsås eller Oatly Vaniljglass.

 

Receptet ger

6 - 8
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 litet ägg
  • 1 dl flytande margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 2 msk socker

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 1 burk(ar) avrunna persikor (420 g)
  • 3 msk flytande honung
  • 3 ägg
  • 200 g grovriven mandelmassa
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 3 dl Oatly havredryck

Rubrik

  • Till servering:

Ingrediens

  • flytande honung och Oatly Vaniljsås eller Oatly Vaniljglass

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 225°.

    2. Kör mjöl, socker, salt och flytande margarin i en matberedare.

    3. Tillsätt ägget och kör till en smidig deg.

    4. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca 10-12 minuter.

    5. Skär persikorna i klyftor.

    6. Blanda mandelmassa, ägg, Oatly Havredryck, riven ingefära och honung.

    7. Häll det i pajskalet och arrangera persikoklyftorna ovanpå.

    8. Grädda ca 25 minuter tills fyllningen är fast.

    9. Ringla över lite honung.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.