Bild på Rabarber & Äppelpaj
Bild på Rabarber & Äppelpaj

Rabarber & Äppelpaj

foodelicious.se
fre, 2010-07-09 14:24

Med knaprig pajdeg och den saftigaste fyllningen som får en att skrapa upp varje liten bit från tallriken.

Receptet ger

1
st
Paj

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 6 msk kall mjölk

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1 st stor rabarber
  • 2 st röda äpplen
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl socker
  • 25 gram smör
  • +1/2 dl socker att strö över pajskalet

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och socker i en bunke. Häll olja i ett glas och häll i mjölk utan att röra ihop dem. Häll över i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela i två delar.

  2. Kavla ut den ena degen på mjölat bord och lägg i en smord pajform. Tryck ut degen och klipp av ev. kanter som hänger utanför. Lägg ut plastfolie på botten och lägg den andra delen ovanpå.

    Ställ in i frysen i 10 minuter eller i kylen i 30 minuter.

  3. Värm ugnen till 220 grader.

    Lyft upp folien med andra degen och lägg åt sidan. Nagga botten med gaffel och grädda skalet i 7 minuter.

    Låt pajskalet svalna lite innan du fyller den.

  4. Skala och skiva rabarbern och tärna äpplena. Rör ihop tillsammans med vetemjöl och socker.

    Häll fyllningen i pajskalet och placera ut smörklickar över fyllningen. 

  5. Kavla ut den andra degen som är locket till pajen och täck pajen med den.

    Strö socker över locket och nagga locket lite med gaffeln.

    Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Mums

Mums

Mycket gott, en frasig paj!

Mycket gott, en frasig paj!

Mums! Vilket superrecept,

Mums! Vilket superrecept, tack så mycket!

Mmm...ser gott ut...ska

Mmm...ser gott ut...ska definitivt testa denna ikväll. Blir perfekt till lite vaniljglass.
Måste för övrigt säga att jag gillar din hemsida foodelicious.se och har sparat den bland mina favoriter :-)

Mmm...det ser supergott ut!!!

Mmm...det ser supergott ut!!! Ska definitivt testa detta ikväll.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.