Bild på Rabarber och Äppelkaka med kanelströssel
Bild på Rabarber och Äppelkaka med kanelströssel
Bild på Rabarber och Äppelkaka med kanelströssel

Rabarber och Äppelkaka med kanelströssel

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2011-08-08 11:34

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 125 g kvarg (Kesella mager)
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl rapsolja eller solrosolja

Rubrik

  • Fruktfyllning

Ingrediens

  • 750 g äpplen
  • 750 g rabarber

Rubrik

  • Kanelströssel

Ingrediens

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 125 g rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Skala äpplen och rabarber. Skär frukten i bitar.

  2. Smörj en liten långpanna, ca 30x40 cm. Sätt ugnen på 180 grader.

  3. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt övriga ingredienser till degen och rör samman till en smidig deg. Rör inte för länge.

  4. Tryck ut degen i långpannan och täck den med fruktbitar.

  5. Blanda mjöl med kanel, socker och vaniljsocker. Blanda ned smör och vispa samman till ett strössel, helst med elvisp. Strö ut strösslet över frukten. 

  6. Grädda i ca 45 minuter. Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.

  7. Tips: Kakan går att göra med enbart äpplen eller rabarber. Om man använder enbart rabarber, strö över 1 msk potatismjöl och 2 msk extra socker över frukten innan strösslet strös över.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.