Bild på Rabarber och jordgubbspaj

Rabarber och jordgubbspaj

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2019-06-11 11:03

Ljuvligt recept på en sommarpaj - fylld med nyskördade rabarber, jordgubbar och len vaniljkräm. 

Receptet ger

ca 8
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajskal

Ingrediens

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1-2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 msk kallt vatten

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 200 g färska jordgubbar skivade
  • 500 g rabarber tärnad
  • 3 msk socker
  • 0,5 påse Dr. Oetker Vanilla Cream
  • 3 dl mjölk

Rubrik

  • Smultäcke

Ingrediens

  • 150 g smör kylskåpskallt
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda mjöl, smör och vaniljsocker i matberedare. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform (26 cm). Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet med hjälp av en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter.

  3. Vispa vaniljkrämspulvret (halva påsen) med 3 dl mjölk. Fördela krämen i det förgräddade pajskalet. Rör runt jordgubbs- och rabarberbitarna i strösocker och lägg dem sedan över vaniljkrämen.

  4. Nyp snabbt ihop ingredienserna till smuldegen. Strössla över bären. Ställ pajen ytterligare 5 minuter i ugnen eller tills dess att smultäcket fått en gyllene färg.

  5. Servera pajen direkt, eventuellt med en skopa vaniljglass.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.