Bild på Rabarberkaka med vaniljkräm

Rabarberkaka med vaniljkräm

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2018-05-23 08:51

Rabarberpaj och vaniljkräm i ett, visst låter det praktiskt? Och smakar alldeles underbart.

Här nedan finner ni vårt recept på rabarberkaka med vaniljkräm:

Receptet ger

ca 12
st
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • ca 500 g rabarber
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker

Rubrik

  • Pajdeg

Ingrediens

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 st ägg

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker Bakstabil vaniljkräm
  • 4 dl mjölk

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • ca 1 dl aprikosmarmelad

Gör så här

  1. Skala rabarbern och skär i ca 2 cm långa bitar. Koka upp socker och vatten tills allt socker löst upp sig. Tillsätt rabarbern och låt koka ca 2 minuter. Låt rabarbern svalna i sockerlagen.

  2. Smörj en rund springform, ca 25 cm i diameter.

  3. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver. Tillsätt socker, smör och ägg och vispa med elvisp till en smulig massa. Täck botten av springformen med ca 2/3 av massan. Forma en lång rulle av resten av degen och klä den på sidorna av springformen. Tryck till rullen så kanten av deg blir ca 2 cm hög.

  4. Vispa samman mjölk och vaniljkräm till en tjock puddingliknande fyllning. Bred ut vaniljkrämen på pajbotten. Grädda pajen vid 200 grader i ca 30 minuter.

  5. Häll försiktigt bort sockerlagen från rabarbern, eller plocka upp den med hålslev. Fördela rabarberbitarna på tårtan. Smält aprikosmarmeladen i en liten kastrull och pensla den på rabarbern.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.