Bild på Rabarberpaj

Rabarberpaj

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
tors, 2010-04-22 15:05

Serveringstips: med vaniljsås eller glass.

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Receptet ger

6
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajdeg

Ingrediens

  • 150 g margarin, smält och avsvalnat
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl socker

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 4-6 dl finhackade rabarber

Gör så här

  1. Sikta mjöl och bakpulver. Arbeta snabbt ihop med socker och margarin.

  2. Tryck sedan ut degen i en form medan den är ljummen.

  3. Låt stå kallt 1 timme i kylen.

  4. Blanda fyllningen och häll över degen.

  5. Gräddas till den har fått en gyllenbrun färg, 175 grader, ca 30 min

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.