Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Små persikopajer
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 12 st minipajer
Räcker till...
12 st minipajer
Ingredienser
Så gör du
Pajdeg:
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl socker
- 125 gram smör
Fyllning:
- 3 mogna små persikor
- 3 dl vispgrädde
- 2 tsk kanel
- 2 msk smält smör
- 4 tsk socker
- vaniljglass till servering
- ev florsocker till garnering
Pajdeg:
Blanda mjöl, bakpulver och socker.
smält smöret och rör ner i mjölblandningen. Forma till en deg.
Tryck ut degen i engångsformar.
Fyllning:
Sätt ugnen på 200grader
Dela och kärna ur persikorna. Skär varje halva i hälften, lägg dom med snittytan ner, skär i skivor men låt dom hålla ihop i ena änden så att dom blir som en solfjäder.
Fördela grädden i formarna.
Pudra över kanel.
Grädda ca 10 minuter i ugnen. Ta ut formarna och sänk värmen till 150grader.
Lägg i persikorna med snittytan ner i varje form.
Pensla på smält smör och strö över socker.
Grädda ytterligare 20minuter. Låt svalna.
Bjud vaniljglass till. Pudra gärna över lite florsocker vid servering.