Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Små persikopajer

Tekla

Vote

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 12 st minipajer

Räcker till...

12 st minipajer

Kategorier
Recepttyp Pajer
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 125 gram smör
Fyllning:
  • 3 mogna små persikor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk smält smör
  • 4 tsk socker
  • vaniljglass till servering
  • ev florsocker till garnering
Pajdeg:
  1. Blanda mjöl, bakpulver och socker.

  2. smält smöret och rör ner i mjölblandningen. Forma till en deg.

  3. Tryck ut degen i engångsformar.

Fyllning:
  1. Sätt ugnen på 200grader

  2. Dela och kärna ur persikorna. Skär varje halva i hälften, lägg dom med snittytan ner, skär i skivor men låt dom hålla ihop i ena änden så att dom blir som en solfjäder.

  3. Fördela grädden i formarna.

  4. Pudra över kanel.

  5. Grädda ca 10 minuter i ugnen. Ta ut formarna och sänk värmen till 150grader.

  6. Lägg i persikorna med snittytan ner i varje form.

  7. Pensla på smält smör och strö över socker.

  8. Grädda ytterligare 20minuter. Låt svalna.

  9. Bjud vaniljglass till. Pudra gärna över lite florsocker vid servering.