Bild på Små plommonpajer med mandelmassa och lättvispad cointreaugrädde

Små plommonpajer med mandelmassa och lättvispad cointreaugrädde

nukokarjag
fre, 2012-09-07 16:46

Ett enkelt och snabbt recept med smördeg som pajskal och en fyllningen av ett tärnat äpple, mandelmassa, ägg, lime, lokalproducerad honung, kanel och potatismjöl.

Receptet ger

4
st
små pajer

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 st smördegspallta 12 x 12 cm
  • 8 st viktoriaplommon
  • 100 g riven mandelmassa
  • 1 st ägg
  • 2 msk potatimjöl
  • 1 st citron zest
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk ljus honung
  • 2 msk råsocker
  • 1 dl grädde till Cointreaugrädde
  • 1 msk Cointreau
  • 1 msk florsoker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader varmluft.Tina smördegsplattorna och kavla ut dom något. 

  2. Kläd stora muffinsformar i silikon med degen. Ställ kallt.Tvätta citronen och riv av skalet.Vispa ihop den rivna mandelmassan och ägg. Tillsätt potatismjöl och citronskal.Vispa grädden och vänd ner den i smeten. 

  3. Fyll pajformarna med smeten.Skålla plommonen snabbt i en kastrull med kokande vatten. Spola i kallt vatten och ta bort skinnet. Kärna försiktigt ur plommonen så frukterna behåller formen. 

    Servera pajerna ljumna eller kalla med lättvispad Cointreaugrädde.

  4. Tryck försiktigt ned två plommon ovanpå varandra så att det översta sticker upp ur smeten. Strö över råsocker.Grädda pajerna i cirka 15 minuter i mitten av ugnen.

  5. Vispa grädden lätt och smaksätt med Cointreau och florsocker.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.