Bild på Spansk smulpaj

Spansk smulpaj

Frebaco, www.frebaco.se
tors, 2010-04-01 10:31

Receptet ger

4-6
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5-7 st äpplen
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl Frebaco Havregryn
  • 2-2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st ägg
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1/2-1 msk kanel

Gör så här

  1. Skala äpplena och skiva ner dem tunt och ”slarvigt” i en ugnsfast form, ca 25-30cm i diameter. Pudra över kanel och mynta. Vänd om så det fördelar sig och platta till.

  2. Blanda vetemjöl, havregryn, socker och bakpulver.

  3. Tillsätt ägget och blanda med de torra ingredienserna. Använd gärna en gaffel.
    Blanda så det blir ett smuligt strössel.

  4. Fördela strösslet över äpplena. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.
    Täcket skall bli hårt och knaprigt.

  5. Låt svalna och servera sedan med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.

VILKEN UGNSTEMPERATUR?

VILKEN UGNSTEMPERATUR?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.