Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Spansk smulpaj
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 4-6 portioner
Räcker till...
4-6 portioner
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 5-7 st äpplen
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl Frebaco Havregryn
- 2-2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 st ägg
- 1 tsk torkad mynta
- 1/2-1 msk kanel
Skala äpplena och skiva ner dem tunt och ”slarvigt” i en ugnsfast form, ca 25-30cm i diameter. Pudra över kanel och mynta. Vänd om så det fördelar sig och platta till.
Blanda vetemjöl, havregryn, socker och bakpulver.
Tillsätt ägget och blanda med de torra ingredienserna. Använd gärna en gaffel.
Blanda så det blir ett smuligt strössel.Fördela strösslet över äpplena. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.
Täcket skall bli hårt och knaprigt.Låt svalna och servera sedan med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.