Bild på Spröd äppelpaj med kokos och koriander

Spröd äppelpaj med kokos och koriander

Milda, www.milda.se
ons, 2010-05-26 19:50

Kokos och koriander ger det lilla extra till äppelpajen.

Receptet ger

1
paj

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajdeg

Ingrediens

  • 125 g Milda mat och bakmargarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 4 st äpplen, syrliga, stora
  • 1 dl kokosflingor
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,5 msk koriander, malen
  • rivet citronskal

Gör så här

  1. 1. Börja med pajdegen. Skär margarinet i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med vetemjöl. Finfördela till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Vira in pajdegen i plastfolie och låt den vila kallt i 1 timme. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Sänk värmen till 200°C.

    3. Skölj och skrubba citronen, riv det yttersta gula skalet på ett rivjärn. Blanda ihop kokos, socker, farin, koriander och finrivet citronskal i en skål. Strö ut 1/3 av blandningen på pajbotten.

    4. Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg i pajskalet.

    5. Strö resten av kokosblandningen över äpplena. Grädda pajen mitt i ugnen i 20 - 25 minuter. Servera pajen ljummen eller kall med luftigt vispad vaniljvisp.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.