Bild på Vegansk Vaniljpaj

Vegansk Vaniljpaj

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2019-09-17 11:41

Recept på ljuvlig paj fylld med len vaniljkräm och toppad med färska bär. 

Receptet ger

8
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajskal:

Ingrediens

  • 200 g Mariekex
  • 125 g mjölkfritt margarin

Gör så här

  1. Mixa kexen till smulor.

    Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna.

    Tryck ut degen i en rund form (20 cm i diameter).

    Ställ in i frysen i minst 2 timmar.

Rubrik

  • Vegansk Vaniljkräm:

Ingrediens

  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl växtbaserad grädde
  • 3 dl växtbaserad mjölk
  • 1 tsk Taylor & Colledge vaniljpasta
  • 100-150 g färska bär

Gör så här

  1. Blanda majsstärkelse och strösocker i en kastrull.

    Tillsätt grädden och mjölken under omrörning så inte majsstärkelsen klumpar sig.

    Tillsätt vaniljpastan.

    Koka upp vaniljkrämen under omrörning och låt den puttra tills den tjocknar.

    Häll upp vaniljkrämen i en burk med lock och ställ in den i kylskåpet tills den blivit helt kall.

    Bred ut vaniljkrämen i pajskalet och låt den sätta sig en stund i kylskåpet igen.

    Dekorera med färska bär.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.