Pannkakstårta

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2015-12-29 13:47

Även om pannkakstårta är ganska starkt förknippat med sommar passar den utmärkt alla årstider. Oavsett om du firar någon högtidsdag, eller om det är en vanlig onsdag. Dekorera med Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb för att stärka smaken från jordgubbsmoussen.

Receptet ger

ca 12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pannkakor (20 st)

Ingrediens

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 12 dl mjölk
  • 6 st ägg medium
  • 50 g smör

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
  • 2,5 dl kall mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ask Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en stor bunke.

  2. Häll ned hälften av mjölken till mjölet och vispa till en slät smet.

  3. Vispa ner resternade mjölk och äggen.

  4. Smält smöret i en stekpanna som står på medelvärme, och vispa ner smöret i smeten.

  5. Stek tunna pannkakor av smeten, och låt dem svalna innan montering. 

  6. Vispa jordgubbsmoussen med den kalla mjölken tills den blir tjock och fluffig.

  7. Vispa grädden separat tills den blir fluffig och fast, blanda den då med jordgubbsmoussen.

  8. Tillsätt ungefär 2/3 av Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb till jordgubbsmoussen.

  9. Montera tårtan genom att varva pannkakor med tunna lager av jordgubbsmousse. Avsluta med ett tjockare lager jordgubbsmousse på toppen och dekorera med resterande Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.