Päronkaka

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 11:50

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Serveringstips: servera med lättvispad grädde eller glass.

Receptet ger

1
stycken
bakform

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Degen:

Ingrediens

  • 150 gr smör, rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 500 gr päron (konserverade eller färska lätt kokta)
  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 1 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl strösocker

Gör så här

  1. Sikta mjölet och bakpulvret ihop och blanda samman med socker och vetemjöl. Tryck ut degen den i smord och bröad form, helst med en avtagbar kant.
    Glöm inte att trycka upp degen mot kanterna.

  2. Skiva päronen och lägg dem på degen.

  3. Vispa samman ägg, Lindahs yoghurt, vaniljsocker och strösocker i en skål.
    Häll smeten över päronen.

  4. Grädda i ugnen på 200 grader i 30-35 min.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.