Pavlova

Shireen, shireen.se
tors, 2017-05-18 14:33

Recept på underbar dessert med seg marängbotten som toppas med len youghurtkräm och säsongens goda bär! 

Receptet ger

6
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Scwizisk maräng:

Ingrediens

  • 300 g äggvita 6-8 stora ägg
  • 6 dl strösocker
  • 200 g mörk choklad

Rubrik

  • Garnering:

Ingrediens

  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • färska bär
  • mandelspån
  • Dajm

Gör så här

  1. Sätt ungen på 90 grader. 

    Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke över vattenbad.

    Vispa blandningen med elvisp tills den når en temperatur på 65 grader (eller tills du inte längre känner sockerkristallerna).

    Ta av bunken från vattenbadet och fortsätt vispa marängen med elvisp eller hushållsassistent tills den ökar i volym och går ner till rumstemperatur, ca 10 min.

    Smält chokladen försiktigt i micron eller över ett vattenbad och rör försiktigt ner det i marängen. 

    Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper och forma till en rund Pavlova. (Alternativet är att hälla marängen i en spritspåse och göra portionsstora maränger istället.)

    Ställ in plåten mitt i ugnen och grädda i cirka 1,5 timme, beroende på storlek (Har du gjort portionsstora maränger räcker 1 timme). Stäng av ugnen och låt stå i eftervärmen med ugnsluckan stängd i minst 4h, helst över natten.

    Garnering: 

    Vispa grädden fast och rör försiktigt ner den turkiska yoghurten. 

    Bred yoghurtgrädden på marängen och toppa med säsongens bär, mandelspån och Daim. 

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.