Rabarberkaka med kolaglasyr

lkrtpandain
mån, 2010-06-21 15:51

Den godaste kakan jag smakat med rabarber någonsin. Den syrliga o söta kombinationen ger bara mersmak!

Receptet ger

10
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 st rabarber i bitar

Rubrik

  • Kolaglasyr

Ingrediens

  • 2 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Vispa ägg o socker poröst. Blanda ner smält smör o mjöl i blandningen. Hälles i en smord form med löstagbara kanter.

    Tryck ner rabarberbitarna.

    Grädda kakan i 30 min 175 grader.

    Medans kakan är i ugnen blandas ingredienserna till kolaglasyren i en kastrull. Låt koka ca 20 min.

    Bred glasyren på kakan och låt grädda ytterligare 10 min.

Så enkel och så god! Vi åt

Så enkel och så god! Vi åt den med Ekströms vaniljsås, men den är lika god utan.
Kristina

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.