Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Rabarberkaka med kolaglasyr
Den godaste kakan jag smakat med rabarber någonsin. Den syrliga o söta kombinationen ger bara mersmak!
Räcker till 10 st
Räcker till...
10 st
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 150 g smält smör
- 3 dl vetemjöl
- 3 st rabarber i bitar
Kolaglasyr
- 2 dl grädde
- 1 dl socker
- 1 msk smör
Vispa ägg o socker poröst. Blanda ner smält smör o mjöl i blandningen. Hälles i en smord form med löstagbara kanter.
Tryck ner rabarberbitarna.
Grädda kakan i 30 min 175 grader.
Medans kakan är i ugnen blandas ingredienserna till kolaglasyren i en kastrull. Låt koka ca 20 min.
Bred glasyren på kakan och låt grädda ytterligare 10 min.