Rabarbermuffins

Inda
sön, 2010-06-20 09:50

Receptet ger

20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 gram smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl mjölk
  • 250 gram rabarber kan doppas i potatismjöl om man inte vill få dem så kladdiga i kakan

Gör så här

  1. Låt smöret blir rumsvarmt. Rör smör och socker till en jämn smet.

    Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker och rör till en jämn smet.

    Rör ner vetemjöl och häll sist på mjölken och rör till en jämn smet.

    Fördela smeten i muffinsformarna.

    Skärrabarbern i små bitar. Tryck ner rabarberbitarna i muffinsarna.

    Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20min. När de är klara ska de vara gyllengula på ytan och om du känner med en provsticka ska den vara torr.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.