Rabarberrulltårta

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2014-04-08 15:44

Receptet ger

ca 10
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 150 gram socker
  • 60 gram mjöl
  • 60 gram potatismjöl
  • 1 tsk Dr Oetker bakpulver

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 250 gram rabarber
  • 125 gram rörsocker
  • 1 tsk finriven, färsk ingefära kan uteslutas
  • 3 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 2 dl creme fraiche (38%)
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk florsocker
  • 0,5 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

  2. Skär de rensade rabarberna i skivor och vänd dem i socker och ev. finriven ingefära. Lägg rabarberskivorna i en smord och ugnsfast form och sätt in dem i ugnen i ca 15 minuter, tills de är mjuka.

  3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Tag ut rabarberna ur ugnen. Krama ur vattnet ur bladen och smält dem i rabarberna. Låt rabarberna svalna.

  4. Höj ugnsvärmen till 250 grader varmluft.

  5. Vispa äggen luftigt med socker (ca 5 min med en elvisp). Sikta de båda mjölsorterna tillsammans med bakpulvret och vänd ner det i äggmassan.

  6. Fördela smeten jämt på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ca 5-6 minuter.

  7. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.

Rubrik

  • Fyllning

Gör så här

  1. Blanda creme fraiche, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en skål och vispa det till skum. Vänd försiktigt ner rabarberna i krämen.

  2. Bred rabarberfyllningen på kakan. Rulla ihop kakan och förvara den svalt före servering.

Det var så himla gott

Det var så himla gott

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.