Romtryfflar med nötcrème

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2017-03-02 09:47

Recept på en extra lyxig typ av hemgjort godis. Socker- och glutenfri chokladtryffel med en gömma av hälsosam nötcrème.

Receptet ger

ca 15
st

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Romtryfflar:

Ingrediens

  • 150 g mörk choklad, utan tillsatt socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • ½-1 tsk Dr. Oetker romarom (beroende på hur stark rom-smak du vill ha)
  • 2 krm vanilj från Dr. Oetker Vaniljtwister

Rubrik

  • Hälsosam nötcrème:

Ingrediens

  • 175 g hasselnötter (rostade utan skal)
  • 2½-3 msk sötströ
  • 2 msk kokosolja
  • 1½-2 msk kakao
  • 2 krm vanilj från Dr. Oetker Vaniljtwister

Gör så här

  1. Nötcème:

    Mixa samman hasselnötterna som du rostat (utan skal), med övriga ingredienser till en slät konsistens i en mixer/matberedare. Förvara i kyl. Denna sats ger en liten burk, ca 2 dl. I dessa tryfflar behöver du ca 1 dl, så sen har du 1 ljuvlig dl kvar att njuta av till annat bakverk, eller på din morgongröt.

     

  2. Romtryfflar:

    Koka upp grädde i en kastrull och ta bort från plattan. Tillsätt bitar av choklad och rör till en slät smet. Tillsätt därefter resterande ingredienser förutom chokladcrèmen. Låt tryffelmassan stå kallt tills den blir hård.

     

  3. Låt gärna chokladcrèmen stå i frysen ett tag, så att den blir hård och därmed blir lättare att arbeta med. Ta en bit tryffel i handen och platta ut den något. Fördela en mindre klick (ca 1 tsk) av nötcrèmen ovanpå. För upp kanterna på tryffeln runt chokladcrèmen så att den täcks helt. Rulla i kakao eller sötning i florformat. Tvätta gärna händerna mellan varje tryffel för en lättare hantering, finare tryfflar och mindre kladd. Förvara tryfflarna i kylskåp.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.