Saffransbullar

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2010-03-08 14:30

Receptet ger

35
st
bullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 påsar Dr. Oetker Torrjäst
  • 15 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 msk Dr. Oetker Saffransarom el. 2 påsar saffran
  • 1 msk nystött kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör mjukt
  • 250 g lätt Kesella
  • 5 dl mjölk

Rubrik

  • Pensling

Ingrediens

  • 1 st ägg uppvispat
  • Dr. Oetker mandelspån

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda torrjästen med mjöl, socker, saffran, kardemumma och salt. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl. Låt jäsa i bunken under bakduk i 45-60 minuter.


     

  2. Baka ut runda bullar och lägg på smord plåt eller bakplåtspapper. Låt jäsa en andra gång 30-45 minuter innan du penslar med uppvispat ägg och dekorerar med flagad mandel.

  3. Grädda bullarna mitt i ugnen 225 grader i ca 8 minuter. Tips: Lägg bullarna tätt på plåten så de bildar en "bullkaka" under gräddningen. Pensla med ägg och strö pärlsocker över kakan. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

     

     

4 av 5

4 av 5

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.