Saffranskladdkaka

Fridas bakblogg, Fridas bakblogg
mån, 2015-12-07 13:38

Recept på en kladdig kladdkaka! En julig sådan faktiskt.
Med smak av saffran. Väldans god, och så lätt att göra! 

Receptet ger

1
st
kladdkaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl strösocker + 1 tsk strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 g saffran
  • 3 st ägg
  • kokos till formen

Gör så här

  1. Börja med att sätta ugnen på 175° C och smöra samt bröa (med kokos) en springform 22 cm.
    Smält smöret i en kastrull på låg värme.
    Tillsätt chokladen och låt den smälta helt under omrörning.
    Mortla saffranet tillsammans med 1 tsk strösocker.
    Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
    Rör ner smörblandningen och tillsätt till sist äggen.
    Rör ihop en jämn smet.
    Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 18-20 minuter.
    Håll koll på tiden. Skaka på formen med jämna mellanrum för att se ifall kakan är klar.
    När kanterna är fasta och mitten vobblar så är kakan klar.
    Låt den stelna och tag sedan bort kanten runtom.
    Låt gärna svalna helt i kylskåp ett par timmar.

    Servera gärna med en klick uppvispas crème fraîche som du rört ner äkta vanilj i.. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.