Saffranskrans

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2012-08-13 04:20

En riktig lyxkrans till adventsfikat!

Receptet ger

1 stor
eller 2 små

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 g jäst
  • 100 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 msk Dr. Oetker Saffransarom
  • ca 8 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning 1:

Ingrediens

  • 200 g riven mandelmassa
  • 50 g rumsvarmt smör

Rubrik

  • alt. Fyllning 2:

Ingrediens

  • 100 g hackade pistagenötter
  • 1 dl strösocker
  • 50 g rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och saffransarom och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Smula ned jästen i en bunke och häll degvätskan över. Rör tills jästen löst sig.

  2. Tillsätt ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen rejält, för hand eller med bakmaskin. Låt jäsa ca 40 minuter.

  3. Blanda ihop ingredienserna till en av fyllningarna.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär kaka. Bred fyllningen över degen och vik den tredubbelt. Forma en jämn krans. Klipp jack i degen som läggs omväxlande till mitten, till höger och till vänster.

  5. Låt kransen jäsa under bakduk ca 30 minuter. Pensla den med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 minuter.

  6. Låt kallna på galler under bakduk.

Tack för dina påpekande. Vi

Tack för dina påpekande. Vi ser att tryckfelsnisse varit i farten, men nu kompletterat receptet med dess brister.
Mvh baka.se

var är fyllning 2 och varför

var är fyllning 2 och varför står det rumsvarmt smör 2 ggr i receptet ovan på fyllning 1 ???

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.