Saffransostkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2017-11-28 11:23

Saffransostkakan anser jag är godast att äta ljummen (värm gärna en liten kort stund i mikron/ugn om den hunnit stå i kylen). Den är god att äta som den är, men det blir extra lyxigt med grädde. Servera gärna med några hallon för en härlig brytning!

Receptet ger

1
st
brödform 1,5 l

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 st ägg
  • 250 g ricottaost
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl Dr. Oetker sötmandel
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk sötströ
  • 2 tsk Dr. Oetker Saffransarom
  • 1-2 droppar Dr. Oetker bittermandelarom
  • 2-3 msk Dr. Oetker mandelspån till topping

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 

  2. Mixa samman alla ingredienser förutom sötmandel med en mixer tills allt blandats.

  3. Finhacka sötmandel och blanda ner detta.

  4. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten.

  5. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.