Saffransskorpor

diningandcooking, diningandcooking.blogg.se
mån, 2015-12-28 15:07

Saffran är ju en krydda som hör julen till. Men den är ju så god och användbar, så går lika bra att använda året om tycker vi. 

Receptet ger

ca 50
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 1 flaska Dr. Oetker Saffransarom
  • 1,5 dl Dr. Oetker skållad mandel
  • 2 st ägg
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffranen och rör runt så att allt blandar sig ordentligt. Häll smörblandningen i en bunke och tillsätt äggen under omrörning.

    Blanda de torra ingredienserna i en skål tillsammans med mandeln och tillsätt sedan det till äggsmeten. Knåda ihop till en smidig deg. Dela degen i 3 lika stora delar och rulla varje bit till en rulle.

    Lägg rullarna på en plåt och grädda i mitten av ugnen på 175 grader varmluft i 25-30 minuter. Ta sedan ut rullarna från ugnen och skiva dem i ca 1 cm breda skivor som du sen lägger tillbaka på plåten. Sänk värmen till 125 grader varmluft och torka skorporna i 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skoroprna vara kvar inne i ugnen tills ugnen har svalnat.

    Ta ut skorporna och lägg dem i en lufttät burk. 

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.