Saffranssockerkaka

diningandcooking, diningandcooking.blogg.se
mån, 2015-12-07 14:10

God och saftig kaka efter ett recept av Leila Lindholm fast jag hoppade över romen i receptet. Provade att bröa med kokosflingor som hon rekomenderade och det blev väldigt gott ihop tillsammans med saffranet och det doftade väldigt gott av saffran och kokos när den gräddades i ugnen. 

Receptet ger

1
kaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk Dr. Oetker Saffransarom
  • 3,5 dl mjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • kokos att bröa formen med

Gör så här

  1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret tillsammans med saffran, blanda sedan i mjölken och häll vätskan i äggsmeten.

    Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan ner det i äggsmeten och rör tills det har blivit en jämn smet.

    Smöra och bröa en sockerkaksform med kokosflingor och häll sedan ner smeten i formen.

    Grädda i mitten av ugnen på 175 grader varmluft i 25-30 minuter. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.