Sega hallonrutor

Kaksmulan
tors, 2010-05-13 18:04

Härligt sega, sötsyrliga och lättbakade hallonrutor.

Receptet ger

1
st
långpanna

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 gr smält smör
  • 4 st ägg
  • 5 dl socker
  • 6 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 påse mandelspån
  • 2-3 dl frysta eller färska hallon Går även bra med blåbär, röda vinbär eller andra bär.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något och rör i äggen och blanda ned socker, vaniljsocker och mjöl.

  2. Bred ut smeten i en smord långpanna. Strö över hallon och madelspån. 

  3. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

För att få den seg måste man

För att få den seg måste man nog ha rätt storlek på ugnsformen , med för liten blir den som en kompakt socker kaka. Vilken är den bästa storleken på ugnsformen?

Nja,

säger jag. Hade rätt temp i ugnen och körde inte full tid, men kakan blev inte seg. Både konsistens och smak påminner för mycket om sockerkaka - en misslyckad sådan eftersom den är så kompakt. Himla synd, tidigare recensioner var så lyriska.

Skall den bli riktigt seg, så

Skall den bli riktigt seg, så skall man täcka den med en uppochnervänd plåt efter att man gräddat den. Så att den får svalna under en plåt.

Hur stor skall plåten vara?

Hur stor skall plåten vara?

Tänkte göra den här kakan som

Tänkte göra den här kakan som ser så god ut men jag har inte smör, kan jag använda olja istället?

Just nu ligger den i ungnen,

Just nu ligger den i ungnen, då min långpanna är något större än normalt körde jag på ett extra ägg, 1,5 extra dl vetemjöl 1 extra dl socker och lite extra smält smör.
Har mandelallegri så struntade i den men hade vit choklad istället. Undrar hur många delar jag ska skära den i dock?

Vilken storlek på långpanna?

Vilken storlek på långpanna?

Bra recept

Bra recept

Jag hade på röda vinbär, och

Jag hade på röda vinbär, och lingon i en annan. Blev supergott med det syrliga med det söta.

Jag ska test med mango/hallon

Jag ska test med mango/hallon i istället för bara hallon. Ska ha det till tösas kalas.

Jättegott! Tips ha i lite

Jättegott! Tips ha i lite vitchoklad i smöret innan äggen ;-)

Jättegod gjorde den igår! Jag

Jättegod gjorde den igår!
Jag tog hälften vetemjöl och hälften havregryn. Sen hade jag jordgubbar,körsbär och mango i kakan,de blev supergott.

Är tiden i ugnen för

Är tiden i ugnen för varmluftsugn eller ska man korta ner tiden för det?

Hur stor långpanna har du

Hur stor långpanna har du använt? Är rädd att kakan blir för tunn...

Undrar om det skulle funka

Undrar om det skulle funka med rabarber också, i små bitar.

Hej, hur förvarar jag

Hej, hur förvarar jag kakorna? Tänkte baka på torsdag för att ta med till jobbet på fredag. Med vänlig hälsning, Karin

Du kan bara ha dem i

Du kan bara ha dem i rumstemperatur M V H Elina

De går jättebra att frysa!:)

De går jättebra att frysa!:)

Går den att frysa?

Går den att frysa?

Tack för ett gott och enkelt

Tack för ett gott och enkelt recept :-)

Skall den bli riktigt seg, så

Skall den bli riktigt seg, så skall man täcka den med en uppochnervänd plåt efter att man gräddat den. Så att den får svalna under en plåt.

är det bara jag som får den

är det bara jag som får den jätte kladdig? vet inte vad jag gör för fel? går inte ens att skära i den...

Du ska ha den längre tid i

Du ska ha den längre tid i ugnen. :)

Enkel och riktigt, riktigt

Enkel och riktigt, riktigt god!!

hur god kaka som helst....

hur god kaka som helst....

Kan man ha i choklad istället

Kan man ha i choklad istället för bär?

testa dig fram. Går säkert

testa dig fram. Går säkert utmärkt

I ♥ Sega

I ♥ Sega hallonrutor!!!!!!!!!!!

Jätte god! jag hade blåbär i

Jätte god!
jag hade blåbär i istället för hallonen hade ine mognat.
Men det funkar ändån! :)

jag hade både hallon och

jag hade både hallon och vanlig mjölkchocklad i kakan.. blev riktigt gott :-D

det blir nog godast med

det blir nog godast med hallon!!

Eftersom jag har "lite

Eftersom jag har "lite större" långpanna än normalmåttet på de flesta recepten så gör jag alltid 1 och 1/2 sats smet, så även här. Jag hade inne kakan i 25 minuter höjde även graderna till 200 sista 5 minuterna så att mandelflarnen fick lite färg. Jag satte ena halvan på kakan med hallon och andra med röda vinbär! Mycket god och somrig kaka :)

Hej! Går det bra att baka

Hej! Går det bra att baka kakan utan mandelflan? Finns det något annat man kan lägga på? Kokos kanske?
Kramar/Kakmonstret

Kan man använda sylt istället

Kan man använda sylt istället för bär...har inga hemma just nu...och vill gärna testa den...tänkte ta lingonsylt!! :-D

Tack!! Ska pröva med

Tack!! Ska pröva med lingonsylt...tänkte bara att det kanske kan bli lite vattnigt...

Det går väll också att

Det går väll också att använda svarta vinbär??? Det är det enda jag har hemma!!!

Jätte god! Blir dock godare

Jätte god! Blir dock godare om den är inne i 20-25 min istället :)

Sååå god, en klick grädde och

5

Sååå god, en klick grädde och ett myntablad så e de klart för efterrätt =)

behöver man tina bären innan

behöver man tina bären innan eller kan man lägga dem frysta direkt på kakan innan den ska in i ugnen?

Gjorde med björnbär och

Gjorde med björnbär och hallon. Tyckte dock att det var lite för lång tid, kakan blev lite torr. Nästa gång blir det kortare tid i ugnen.
För jag bakar den gärna igen!

jag tänkte baka den här kakan

jag tänkte baka den här kakan . Den såg god ut. Jag blev sugen sen kom jag på att jag inte har något smör. Kan man ta ost istället? jag vill ha den kakan .

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.