Semifreddo

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2010-02-25 18:46

Semifreddo, den krämiga italienska glassen serveras här med hallon och rostad mandel. Mums!

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 ägg
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk Dr. Oetker äkta vaniljarom
  • 2 dl Kesella 10%
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl krossade maränger
  • 1 förp Dr. Oetker Frystorkade Hallon + färska hallon att dekorera med
  • 50 g Dr. Oetker rostade mandelspån

Gör så här

  1. Vispa ägg, socker och vaniljarom vitt och pösigt.

  2. Rör kesellan lätt och vänd i äggvispet. Vispa grädden och vänd ner i smeten tillsammans med maräng, frystorkade hallon och rostad mandel.

  3. Fyll en skål med smeten och frys 1-1½ timma.
    Garnera med färska hallon och de rostade mandelspånen.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.