Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(75)

Silviakaka

Supergoda och går bra att frysa in

Goly

Vote
(75)
Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 6 st ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 tsk bakpulver
  • 3 dl kalt vatten
  • Glasyr : 
    175 g smält smör el. margarin
    6-7 dl florsocker
    1 tsk vaniljsocker
    1 tsk pressad citronsaft
    2 äggulor

    GÖR SÅHÄR :
    Vispa ägg och sockert poröst. Tillsätt vetemjölet utblandat med bakpulvret. Rör sist ner vattnet. Bred ut smeten i långpanna och grädda ca 25-30 min, 175 grader. Jag har använt en stor ugnsplåt med måtten 40*32 med lite högre kanter. Plåten har jag täckt med bakplåtspapper som jag smord lätt med lite flytande margarin. Ta ut kakan och låt den svalna. Ett tips för att kaka lätt ska lossna från pappret är att blöta ner en kökshandduk ordentligt och vrida ut. Lägg handduken under kaka när du lyft ur den ur formen, då lossnar pappret superlätt! Smält smöret till glasyren. Ta kastrullen från plattan och rör ner florsocker, vaniljsocker och äggulorna & pressa i lite citronsaft. Bred ett jämnt lager över kakan och strössla rikligt med kokosflingor. Skär upp i rutor. Kakan går bra att frysas.