Släta bullar

baka.se
tors, 2011-02-10 09:40

Jättegoda bullar, perfekta till semlor. Går även bra att äta som de är.

Receptet ger

15-20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm hjorthornsalt
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • ca 14 dl vetemjöl
  • ev. 1 tsk stött kardemumma
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme.

  2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om så att jästen löser sig.

  3. Tillsätt, salt, socker, kardemumma, hjorthornsalt, ägg och större delen av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa ca 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut runda små släta bullar. Lägg bullarna på bakplåtspapper på plåtar och låt dem jäsa ca 30 minuter.

  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter. Låt dem svalna på galler under en bakduk.

Jättegoda !!!!!! Släta bullar

Jättegoda !!!!!! Släta bullar

hassan

jättegoda

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm got

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm got

Jättegoda!!!

Jättegoda!!!

snabbt och enkelt ^^

snabbt och enkelt ^^

lätt att baka ger fluffiga

lätt att baka ger fluffiga goda bullar

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.