Bild på Anisstjärnor

Anisstjärnor

Hembakningsrådet, www.hembakningsradet.se
tis, 2010-03-16 12:48

Receptet ger

ca 50
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 1 1/2 tsk malen anis
  • 1 st äggula
  • 100 g smör
  • 1-2 tsk rivet citronskal

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 1 dl florsocker
  • 1-2 tsk vatten
  • 1-2 droppar röd livsmedelsfärg

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • pärlsocker

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en matberedare eller på bakbordet. Arbeta in äggula och smör. Smaksätt ev med rivet citronskal.

  2. Låt vila i kylskåp 1 timme. Värm ugnen till 225°.

  3. Kavla ut degen till 3-4 mm tjocklek. Tag ut stjärnor med hjälp av mått.

  4. Lägg på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

  5. Låt svalna på galler.

  6. Rör samman glasyren och bred över kakorna. Strö på pärlsocker.

Jätte Goda

Jätte Goda

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.