Bild på Apelsin & Sesamflarn

Apelsin & Sesamflarn

Hembakningsrådet, www.hembakningsradet.se
tors, 2010-02-25 14:51

Receptet ger

25
st
flarn

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g vetemjöl
  • 50 g florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g äggvita ca 1 1/2 st
  • 50 g smält avsvalnat smör

Rubrik

  • Garnering:

Ingrediens

  • 3 msk skalade sesamfrön

Gör så här

  1. Sikta samman mjöl, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt äggvitan och rör sist ner smör och apelsinskal. Blanda till en slät smet och låt stå i kylen minst 15 minuter. Sätt ugnen på 175°.

  2. Bred ut några få små cirklar så tunt som möjligt (6-7 cm i diameter), på bakplåtspappersklädd plåt. Ta hjälp av en liten stekspade. Strö på sesamfrö.

  3. Grädda i 5-7 minuter. Passa noga! Kakorna ska ha lite ljusbrun färg men inte bli brända. Grädda bara en plåt åt gången.

  4. Rulla genast upp flarnet på en penna och tryck till. Använd gärna handskar – flarnen måste rullas medan de är varma. Hinner de stelna för mycket kan man värma upp flarnen igen i ugnen och börja om.

  5. Tips! Smeten kan stå klar i kylen i flera dagar.
    Man kan förenkla genom att breda ut smeten till en lång tunga i stället för en rundel.
    Man kan också utesluta rullningen och servera flarnen platta som de är. Fint till glassdesserter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.