Bild på Baklava

Baklava

Sar0vick
tors, 2010-06-24 17:01

Receptet ger

25-35
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 paket filodeg
  • 150 gram smör ,margarin funkar också bra
  • Saft från 1 citron
  • 1/2 kg hackade nötter Pistage, valnötter, mandel är utmärkt till baklava
  • 3 dl socker
  • 2 1/2 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Pressa ut citronsaft över en kastrull med vatten och socker. Koka vattnet och sockret i ungefär 10 minuter och låt sedan svalna.

  2. Rulla ut filodegen. Pensla på filodegen med smöret. Lägg sedan nötter på ena sidan och rulla till en rulle,  lägg dem i en plåt och smörj nu en gång till på hela rullen. Skär till bitar, du kan betsämma hur stora eller små bitar du vill ha det. Sedan ungefär 20 minuter i ugnen eller tills dem blivit krispiga och fått fin gyllenbrun färg.

    Valfritt:

    Garnera med hackade pistagenötter över baklavan.

    Tillsätt valfri krydda till fyllningen såsom kanel.

     

     

     

  3. När dem är klara så häller du över sockervattnet över baklavan och så låter dom svalna innan dom serveras.

Jodå det var ju smarrigt!

Jodå det var ju smarrigt! rekommenderar!.

Super gott men vad är

Super gott men vad är filodeg?

Filodeg är som smördeg, men

Filodeg är som smördeg, men man använder inte smör i deget. man använder oil.

Hur kan man skära först

Hur kan man skära först filodegen och sedan smörja alla filobladen?

Otroligt gott :P

Otroligt gott :P

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.