Bild på Biscotti med cocktailbär
Bild på Biscotti med cocktailbär
Bild på Biscotti med cocktailbär
Bild på Biscotti med cocktailbär
Bild på Biscotti med cocktailbär
Bild på Biscotti med cocktailbär

Biscotti med cocktailbär

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2016-11-29 12:22

Ett recept på krispiga biscotti med saftig smak från röda och gröna cocktailbär.

Receptet ger

35-40
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g Dr. Oetker mandelspån
  • 50 g Dr. Oetker röda cocktailbär
  • 50 g Dr. Oetker gröna cocktailbär
  • Rivet skal från 1 citron
  • 100 g mjukt smör
  • 150 g socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 175 g vetemjöl
  • 1 st ägg

Gör så här

  1. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget.

    Grovhacka mandlarna och cocktailbären, och vänd dem i citronskalet.

    Blanda bikarbonat och mjöl, och rör sen ihop tillsammans med smör- och sockerblandningen. 

     

  2. Dela degen i 4 delar, och rulla till längder som läggs på bakplåt. Platta ut längderna lite med fingrarna.

    Grädda dem i ugnen i 12-15 minuter, på 200 grader. Låt svalna.

    Skär så att du får ut sneda längder, och in med plåten i ugnen igen. Nu på 50 grader, så de torkar och blir krispiga. 

     

  3. Låt kakorna svalna på galler. Ringla över smält choklad om du vill lyxa till dessa goda biscotti ännu mer.

    Förvaras i burk med tätt lock. 

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.