Bild på Brysselkex

Brysselkex

Bagerskan, www.bagerskan.se
lör, 2010-04-24 12:25

Dessa klassiska kakor bakade jag till min sons dop där temat var just blått-grönt och turkost. Sockret kan färgas i vilken kulör man vill!

Receptet ger

40
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g rumstempererat smör
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 3 dl pärlsocker eller strösocker
  • hushållsfärg i valfri kulör

Gör så här

  1. Rör ihop degen. Forma degen till 2 rullar, ca 3 - 4 cm tjocka.

  2. Pensla med äggula och rulla i färgat socker. Ställ kallt ca 20 minuter i frysen

  3. Blanda strösocker/pärlsocker med några droppar hushållsfärg, blir det väldigt blött blanda i mer socker. Överblivet socker går att använda till andra kak-dekorationer, det stelnar med går lätt att krossa i mortel.

  4. Skär dem ½ cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter i 175 grader. Förvara dom gärna i frysen, då är dom som godast!

Vad ska det vara för ugns

Vad ska det vara för ugns temperatur ? Då det inte står med i ditt recept? 175 eller 200 kanske?
svar till pytte,berg [hos] hotmail [punkt] com

mitt barn Felix 6 år ,kallar

mitt barn Felix 6 år ,kallar dessa för Mommi kakor Han gillar att baka alla småkakor.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.