Bild på Cakepops

Cakepops

gladasteklubben
mån, 2014-06-23 16:14

En rolig liten kaka på pinne som innehåller knappt fyra olika komponenter.

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kakbollar

Ingrediens

  • 1 paket Ballerina kladdkaka
  • 50-100 gram philapelphiaost

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • 100-200 gram valfri chkolad (mörk choklad rekommenderas)
  • allt ätbart pynt du har hemma (strössel osv)

Rubrik

  • Övrigt

Ingrediens

  • Det behövs även klubbpinnar/grillpinnar

Gör så här

  1. Börja med att köra kakorna i matberedaren, det ska bara vara smulor. Sedan tillsätter du philadelphiaost, börja med 50g, blanda, känn på degen. Den ska vara mjuk men ändå fast.

  2. Rulla degen till bollar, så stora som du vill ha dem. Lägg in i kylen i ca 20 min.

  3. Medan bollarna står i kylen så kan du passa på att klippa grillpinnar till önskad längd. Jag klippte så att jag fick ut tre kortare pinnar av en. Plocka fram det du vill dekorera med och häll ut det på till exempel en tallrik eller i en liten burk.

  4. Smält chokladen i vattenbad till rinnande konsistens. 

  5. Ta ut bollarna från kylen, doppa pinnen lite i smält choklad och tryck sedan in den i bollen (detta gör att pinnen sitter bättre) Sedan är det bara att doppa i chokladen och rulla i dekorationen.

  6. Detta går att göra med vilka kakor som helst, hårda som mjuka. Om du använder mjuka kakor tänk då på att ta mindre philadelphiaost. Börja med cirka 20-30 g och prova dig fram..

Dom var supergoda. Gjorde

Dom var supergoda. Gjorde hälften smält vit andra hälften mjölkchoklad

Har inte gjort de men de

Har inte gjort de men de verkar supergoda!

dom är enkla att göra och

dom är enkla att göra och goda också hälsningar Emelie 10 år från Sverge

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.