Bild på Chocolate Cake Pops

Chocolate Cake Pops

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2019-10-29 09:00

Recept på söta och smaskiga Cake Pops som passar lika bra till Halloween som till barnkalaset. 

Receptet ger

45
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 550 g brownie eller chokladsockerkaka (eller annan mjuk chokladkaka)
  • 125 ml apelsinjuice
  • 145 g hackade russin
  • 65 g kokos
  • 60 ml sötad kondenserad mjölk
  • 2 msk kakao
  • 250 g chokladknappar (eller hackad mörk choklad)
  • 125 g Dr. Oetker Mix Strössel
  • 4 förp Dr. Oetker Sugar eyes
  • 45 st cake pop pinnar och en stor bit frigolit att fästa cake pops i

Gör så här

  1. Mixa samman hackade russin och apelsinjuice och ställ åt sidan.

     

    Bryt chokladkakan i små bitar och mixa i matberedare till fina smulor.

    Tillsätt russinblandningen, kokos, kondenserad mjölk och kakao och rör samman.

     

    Klä en bakform med bakplåtspapper. Tryck ut massan mellan två ark bakplåtspapper till den är ca 1 cm tjock. Lägg över i bakformen. Täck över lite löst med plastfolie och ställ i frysen en timme så att massan stelnar.

     

    Häll chokladknapparna i en värmetålig skål över en kastrull halvfylld med sjudande vatten. Rör med en metallsked tills chokladen är helt smält.

     

    Ta ut den utkavlade kakmassan från frysen.

    Tryck ut 5 cm stora rundlar med en kakstans. Placera varje rundel på en cake pop pinne.

     

    Doppa varsamt varje cake pop i den smälta chokladen och skaka av eventuell överflödig choklad. Strössla toppen av cake popsen med strössel och fäst ett sockeröga på mitten av cake popen.

     

    Placera cake popsen i en bit frigolit för ett upprätt stöd. Låt stå i ca 30 minuter så att chokladen stelnar.  

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.