Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Chocolate Crackles

De här är som en blandning av en småkaka och en mjuk kaka; de är knapriga och hårda på utsidan och har ett mjukare inre med mycket smak av choklad. 

Vote
(6)

Räcker till 18 st

Räcker till...

18 st

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smält mörk choklad
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • 3 msk kakao
  • 60 g mjukt smör
  • 1,5 dl farinsocker
  • 0,5 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 0,25 dl mjölk
  • 0,5 tsk kardemumma
  • strösocker och florsocker till rullning
  • Vispa smöret och farinsockret krämigt och tillsätt sedan ägget. Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt sedan det till sockersmeten.

    Blanda i mjölken och den smälta chokladen och vispa ihop det till en slät deg (den ska vara ganska lös och kladdig). Ta fram en bit platsfolie/aluminiumfolie och gör en rulle av degen som du slår in i plastfolie/aluminiumfolie och låter vila i kylen i några timmar. 

    Ta fram rullen ur kylen och skär 18 bitar av den som du rullar till bollar. Rulla varje boll först i strösocker och sen i florsocker, lägg bollarna sedan på en bakplåtspappersförsedd plåt och platta till lite.

    Grädda i 175 grader varmluft i mitten av ugnen i 13-15 minuter, då ska bollarna ha krackelerat.