Chocolate Crackles
De här är som en blandning av en småkaka och en mjuk kaka; de är knapriga och hårda på utsidan och har ett mjukare inre med mycket smak av choklad.
Räcker till 18 st
18 st
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smält mörk choklad
- 2 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 nypa salt
- 3 msk kakao
- 60 g mjukt smör
- 1,5 dl farinsocker
- 0,5 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 0,25 dl mjölk
- 0,5 tsk kardemumma
- strösocker och florsocker till rullning
Vispa smöret och farinsockret krämigt och tillsätt sedan ägget. Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt sedan det till sockersmeten.
Blanda i mjölken och den smälta chokladen och vispa ihop det till en slät deg (den ska vara ganska lös och kladdig). Ta fram en bit platsfolie/aluminiumfolie och gör en rulle av degen som du slår in i plastfolie/aluminiumfolie och låter vila i kylen i några timmar.
Ta fram rullen ur kylen och skär 18 bitar av den som du rullar till bollar. Rulla varje boll först i strösocker och sen i florsocker, lägg bollarna sedan på en bakplåtspappersförsedd plåt och platta till lite.
Grädda i 175 grader varmluft i mitten av ugnen i 13-15 minuter, då ska bollarna ha krackelerat.