Bild på Chocolate orange kisses

Chocolate orange kisses

Från sött till salt
lör, 2010-06-05 23:05

Dessa söta maränger med lite choklad emellan gör sig väldigt fint
på både kakfatet och festbuffén.

Receptet ger

ca 25
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 ml äggvita (ca 4 ägg)
  • 220 g strösocker (gärna extra fint)
  • 1 tsk ättiksprit
  • 200 gram mörk choklad, 60–70%
  • 4 msk vispgrädde
  • 2 msk apelsinlikör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120°C.

  2. Vispa äggvitorna med elvisp tills det börjar bildas hårda toppar.
    Tillsätt socker och ättiksprit medans du vispar.
    Vispa tills smeten blir tjock och glansig.

  3. Spritsa eller skeda upp marängen på 2 plåtar med bakplåtspapper.
    Baka i ugnen mellan 15–30 minuter, tills ytan blir lite krispig.
    Stäng av ugnen och låt marängen stå i ca 30 minuter innan du tar ut dem.

  4. Smält choklad, grädde och apelsinlikör i en kastrull och vispa samman till en slät kräm.
    Låt svalna helt.

  5. Sätt ihop marängerna genom att spritsa eller bred på chokladkrämen.
    Låt stelna.

     

    För att inte chokladkrämen ska rinna av marängerna, ställ in dem lite snabbt i kylskåpet.

Vad fina!!

Vad fina!!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.