Bild på Choklad- och havregrynskakor med jordnötssmör

Choklad- och havregrynskakor med jordnötssmör

cookiesandsweets.se, cookiesandsweets.se
tors, 2017-05-11 10:16

Recept på superenkel småkaka som enkelt slängs ihop, och du behöver inte ens starta ugnen!

Receptet ger

35-40
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 1/4 dl smält smör
  • 4 dl strösocker
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 4 msk kakao
  • 1 1/4 dl jordnötssmör
  • dl havregryn
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Gör så här

  1. Blanda de första 4 ingredienserna i en kastrull och koka upp på spisen.

    Fortsätt koka för en minut till. Tillsätt resten av ingredienserna, de sista 3, och blanda väl.

    Låt smeten stå lite, kanske 2-3 minuter ifall den känns för lös. Då sväller havregrynen lite.

    Klicka med en matsked på vaxpapper eller smörat bakplåtspapper på en plåt.

    Låt kakorna kallna och stelna.

    Förvara kakorna svalt i burk med lock.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.