Bild på Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

maddesmumms
mån, 2010-05-17 20:58

En gammal klassiker som alltid går hem!

Receptet ger

15-20
st

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Bottnar

Ingrediens

  • 100 gram mandel skållad,skalad & mald
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 st ägg vitor

Rubrik

  • Smörkräm

Ingrediens

  • 100 gram smör
  • dl florsocker
  • 1 st äggula
  • 2 msk kakao

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 100 gram mörk blockchoklad Smällt
  • ½ msk olja

Gör så här

  1. Skålla, skala & mal mandeln, blanda med siktad florsocker. Vispa upp äggvitorna lätt och blanda ner i mandeln.

    klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10min i ungen i 175 grader. Låt kallna.

  2. Rör ihop alla ingredienserna till smörkrämen och bred den toppigt på undersidan av kakorna, ställ sedan i frysen i ca 1h.

  3. Smäll chokladen med oljan över ett vattenbad, doppa sedan kakorna och låt stelna!

     

    Mumms!

skållad mandel?

Gammal tråd men testar. Någon som brukar göra biskvier utan att skålla mandeln? Ser de fina ut ändå?

funkar det med mandelmjöl

funkar det med mandelmjöl eller det blir inte samma sak?

Mandelmjöl är mald mandel

Mandelmjöl är mald mandel

Älskar dom här kakorna...

Älskar dom här kakorna...

Måste verkligen pröva!

Måste verkligen pröva!

Jag älskar choklad så det här

Jag älskar choklad så det här blir nog jätte gott =)

världens bästa kakor!!!!!!!!

världens bästa kakor!!!!!!!!

jag ÄLSKAR choklad biskvier..

4

jag ÄLSKAR choklad biskvier.. detta ska jag klart testa.. undra om de blir lika goda som de som bagaren gör på mitt jobb

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.