Bild på Chokladfyllda havreflarn

Chokladfyllda havreflarn

Kaksmulan
fre, 2010-05-28 04:17

Spröda havreflarn med mörk chokladfyllning.

Receptet ger

ca 12
st
dubbla kakor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk mjöl
  • 1 tsk bakpulver

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 100 g mörk choklad
  • 3 msk grädde

Gör så här

  1. Smält smöret och häll över havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt och rör ned grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Klicka ut glest på bakpapperklädd plåt. Grädda i 175 grader i ca 7 minuter.Smält smöret och häll över havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt och rör ned grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Klicka ut glest på bakpapperklädd plåt. Grädda i 175 grader i ca 7 minuter.Låt svalna på bakgaller. 

  2. Koka upp grädden och häll över hackad mörk choklad och rör tills det smält. Låt svalna lite och bred sedan ett lager på undersidan av en kaka och tryck fast en till ovanpå.

God tårta

God tårta

fifasen va goda kakorna blev,

fifasen va goda kakorna blev, ser fram emot att baka dom med mina barnbarn snart igen. En väldigt lyckad bakningskväll med min kära underbara familj här hos Svensson!
Som sagt en riktig lyckad kväll i köket.

Grymt gott! :)

Grymt gott! :)

ja visst var dom!

ja visst var dom!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.