Chokladkakor med nougat
Enkla chokladiga småkakor som kan varieras efter tycke och smak.
Vill du göra det extra enkelt för dig så hoppa över nougaten, de blir supergoda ändå!!!
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 30 stycken
30 stycken
Ingredienser
Så gör du
- 200 gram smör eller margarin
- 2 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1/2 dl kakao
- 1/2 tsk bakpulver
- 150 gram choklad Mörk eller ljus
- Ca 50 gram rumstempererad nougat Frivlligt!
Smält smöret. Hacka chokladen. Välj mörk eller ljus (eller blanda) choklad beroende på vad du tycker om.
Blanda den hackade chokladen med de de torra ingredienserna (lämna nougaten utanför). Blanda sedan samman allt med det smälta smöret.
Smeten blir ganska fast och lite smulig.
Forma runda små bollar av chokladsmeten.
Nu kan du om du vill, rulla in små tärningar med nougat i bollarna. Tänk bara på att kakorna blir mer porösa ju mer nougat du rullar in.
Vill du göra det enkelt för dig så hoppa över nougaten, de blir supergoda ändå!!!
En annan variant är att lägga en tunn skiva nougat ovanpå kakan innan du sätter in plåten i ugnen .
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till de lite. Här är det också dags att lägga på nougaten om du vill ha den ovanpå kakan.
Baka sen i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
Låt svalan på galler. Kakorna kan vara lite porösa när de är nybakade så var varsam.