Bild på Chokladsnittar med muscovadosocker

Chokladsnittar med muscovadosocker

Homemadefika, homemadefika.com
mån, 2016-11-28 16:47

Ett klassiskt recept där muscovadosirap i degen ger dem lite mörkare smak vilket också gör dem sega och sådär alldeles alldeles underbara! 

Receptet ger

4
längder
(som du sen skär upp i snittar)

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 175 g smör
  • 225 g strösocker
  • 2 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 210 g vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 70 g muscovadosirap

Gör så här

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

    Blanda smör, socker och vaniljsocker fluffigt. Ställ åt sidan.

    Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandnignen i smörblandningen och även muscovadosirapen. Blanda till en smidig deg.

    Testa småkaksprovet genom att rulla en liten boll. Platta till, om bollen får sprickor, blanda lite till. 

    Dela degen i 4 lika delar. Rulla ut till en plåtlängd och lägg 2 rullar på en bakplåtsklädd plåt.

    Grädda i ugnen i ca 12 minuter, mitten av ugnen. Ta ut och kubba längderna med en degskrapa eller en kniv till snittar. Låt svalna.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.