Bild på Dammsugare

Dammsugare

baktokig
ons, 2010-06-23 13:09

Med hemmagjorda dammsugare imponerar du även de mest kräsna fikagästerna. Vad de flesta inte vet är att det är relativt enkelt att göra sina egna dammsugare, bara du har gott om tid och lite tålamod kommer det gå som en dans! Punchrullarna passar perfekt till eftermiddags fikat tillsammans med en kopp kaffe.

Receptet ger

16
st
dammsugare

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

 • 5 dl kaksmulor (från sockerkaka eller småkakor)
 • 50 gram smör
 • 2 tsk kakao
 • ½ tsk Dr. Oetker Arraksarom
 • 300 gram grön marsipan
 • 100 gram mörk choklad

Gör så här

 1. Mixa sockerkakssmulorna, smöret, kakaon och arraksessensen i en mixer tills de blir finfördelade, bruna smulor. Forma smulorna till tre stycken avlånga, smala rullar. Lägg på en bricka och ställ in i frysen.

 2. Kavla marsipanen till en cirka 2 millimeters tjocklek. Använd florsocker att ”mjöla” med under kavling om marsipanen kladdar. Dela i tre delar.

 3. Ta ut rullarna ur frysen och rulla in i varsin bred marsipanremsa. Lägg skarven nedåt och ställ återigen in i frysen.

 4. Smält 1/3 av chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten.) Finhacka resterande choklad och rör ned i den smälta chokladen.

 5. Ta ut rullarna ur frysen och skär i bitar, ca 4 cm långa. Doppa ändarna i choklad. Låt stelna på brickan i kylen och lossa sedan punschrullarna med hjälp av en osthyvel eller liknande. Klart!

De där ser riktigt goda! 

5

De där ser riktigt goda! 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.